MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzyby shitake, zwane także twardnikiem japońskim, to jeden...
fot. materiały prasowe agencji Od Kuchni

Ekspertka zdradza przepis na rozgrzewającą zupę. Poznaj przepis na tom kha. To danie polecisz nie tylko wegetarianom

Grzyby shitake

Grzyby shitake, zwane także twardnikiem japońskim, to jeden z najstarszych gatunków grzybów jadalnych. Występują głównie na terenach Azji, ale spotykane są także w innych rejonach świata. Ich wygląd przypomina nieco brązowe pieczarki, które charakteryzuje lekko chropowaty kapelusz. Wyróżnia je subtelnie kwaśny smak, co czyni je idealnym dodatkiem do aromatycznych dań kuchni azjatyckiej. Dodają one potrawom nie tylko pożądanego smaku umami, ale także intensywnego, „bulionowego” aromatu.

Zobacz również

Tomasz Gorczyk został dyrektorem Akademii KSZO1929 Ostrowiec

Tomasz Gorczyk został dyrektorem Akademii KSZO1929 Ostrowiec

Odeszła z Korony Kielce, trafiła do Górnika Zabrze. Daria Wollenberg ma nowy klub

Odeszła z Korony Kielce, trafiła do Górnika Zabrze. Daria Wollenberg ma nowy klub

Polecamy

Owoce, które pomagają leczyć jaskrę. Naukowcy z Polski opracowali z nich kapsułkę

Owoce, które pomagają leczyć jaskrę. Naukowcy z Polski opracowali z nich kapsułkę

Koniec rynku pracownika w transporcie?

Koniec rynku pracownika w transporcie?

Przegląd prasy z Łomianek w czerwcu

Przegląd prasy z Łomianek w czerwcu